Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاري آريا- «خانه به دوش» يک سريال اجتماعي طنز است که در سال 1383 توانست مخاطبان زيادي را با خود همراه کند.
به گزارش آريا، اين سريال در ماه مبارک رمضان سال 1383 براي اولين بار از شبکه 3 سيما روي آنتن رفت و از جمله آثار پرمخاطب تلويزيون در آن سال بود. خانه به دوش روايتگر زندگي دو باجناق است که به طبقات اجتماعي مختلفي تعلق دارند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درگيري و تضاد بين آن دو و خانواده هايشان، جريان ساز اين سريال طنز است و بيننده را با خود همراه مي کند. هم اکنون اين سريال از کانال آي فيلم 2 در حال پخش است و به همين مناسبت با غلامحسين لطفي، يکي از بازيگران اين سريال، گفت و گويي داشتيم که در ادامه مي خوانيد.
نظرتان درباره پخش سريال هاي ايراني از کانال آي فيلم 2 که مخاطبان تاجيکستاني و افغانستاني فارسي زبان دارد، چيست؟
مردم تاجيکستان و افغانستان قرابت فرهنگي زيادي با ما دارند. به ويژه که به زبان فارسي صحبت مي کنند و همين موضوع باعث مي شود که پخش سريال هايي مانند خانه به دوش که مضمون خانوادگي دارند، براي آنها جذاب باشد. اين کشورها به لحاظ جغرافيايي نيز با ايران قرابت دارند و اين موضوع باعث شده است که به نوعي ما آن ها را هموطن خودمان بدانيم.
در سريال خانه به دوش، شاهد يک تناقض فاحش هستيم؛ از يک طرف بيننده در حال تماشاي يک سريال طنز با صحنه هاي خنده دار است و از سوي ديگر، فقر و ديگر پيامدها و مشکلات آن را با تمام وجود حس مي کند؟ نظرتان درباره اين تناقض چيست؟
کارکرد طنز همين است که اشاره کرديد. طنز مي خواهد يک موضوع تلخ را شيرين کند و آن را به خورد بيننده بدهد. اينگونه مردم بهتر مشکلات را درک مي کنند. کارکرد طنز اين است که مشکلات را در قالب لحظات و موقعيت هاي طنز به بيننده تحويل مي دهد. در خانه به دوش، درام و طنز دوشادوش يکديگر پيش مي روند. خنده اي که بر لب هاي بيننده مي نشيند باعث انبساط خاطرش مي گردد، امّا سختي ها نيز در قالب همين طنز به بيننده نشان داده مي شود.
خانه به دوش سريال پر بيننده اي شد و به ويژه کساني که اهل ديدن آثار طنز هستند، با آن ارتباط خوبي برقرار کردند. از سوي ديگر، اين سريال بارها از شبکه هاي مختلف بازپخش شده است. زماني که در حال بازي در اين سريال بوديد، پيش بيني مي کرديد تا اين اندازه ديده شود و مورد استقبال قرار بگيرد؟
نه، فکر نمي کردم خانه به دوش تا اين اندازه ميان بينندگان جا باز کند و مردم آن را دوست داشته باشند. واقعيت اين است که بازيگران به صورت تمام و کمال در تصويربرداري همه سکانس هاي يک سريال حضور ندارند و هر کسي بخش مربوط به خودش را بازي مي کند، امّا وقتي بخش هاي مختلف در کنار يکديگر قرار مي گيرند و مونتاژ مي شوند و به صورت يک سريال يا فيلم درمي آيند، زيبايي هاي اثر ديده مي شود.
در مورد ويژگي هاي نقش «اصلان» که در خانه به دوش ايفاگرش بوديد، برايمان بگوييد.
من نقش اصلان را دوست داشتم و اصولاً اگر نقشي را دوست نداشته باشم، آن را بازي نمي کنم. شواهد نشان مي دهد که اين کاراکتر خوش درخشيد و ديده شد. اصلان اصلاً آدم بدي نيست، امّا ديدگاهي طبقاتي دارد و با باجناقش برخوردهايي در حين سريال پيدا مي کند که براي بيننده جالب است. تضاد اين دو نفر باعث مي شود که يک درگيري دراماتيک را شاهد باشيم. در نتيجه همين تضادهاست که طنز ايجاد مي شود و تماشاچي لذت مي برد.
از بازي کردن نقش هاي منفي مانند اصلان نمي ترسيد؟ اين نقش ها از محبوبيت بازيگر در نزد مردم کم نمي کند؟
همانطور که مي دانيد فازهاي مثبت و منفي به تنهايي نمي توانند برق ايجاد کنند و وقتي در کنار يکديگر قرار مي گيرند، اتفاق خوبي رخ مي دهد و برق توليد مي شود. در بازيگري هم همين طور است؛ اگر نقش هاي منفي اي مانند اصلان نباشند، نقش هاي مثبتي مانند ماشاالله (نقشي که حميد لولايي آن را بازي مي کرد) معني نخواهند داشت. همانطور که گفتم وقتي نقش هاي مثبت و منفي کنار يکديگر قرار مي گيرند، طنز ايجاد مي شود و سريال پيش مي رود. به همين دليل از بازي کردن نقش هاي منفي ابايي ندارم و اگر نقش خوبي پيشنهاد شود، حتماً بازي مي کنم. البته من نقش مثبت هم زياد بازي کرده ام.
همانطور که گفتيد شما نقش هاي مثبت و منفي زيادي بازي کرده ايد، به نظرتان ايفاي کدام نقش ها سخت تر است؟
صد در صد ايفاي نقش هاي منفي سخت تر است، چون روال اين است که آدم ها خوب باشند، امّا بد بودن معمولاً استثناست. براي اينکه خوب باشي، کافي است حرف هاي خوب بزني و کارهاي معمولي انجام بدهي امّا براي بد بودن بايد به کارهاي عجيب و غريب روي بياوري. موضوع ديگر اين است که وقتي شما يک نقش منفي را بازي مي کنيد، خودتان نيستيد. در سريال خانه به دوش من نقش يک کلاهبردار را بازي مي کنم که به همه کلک مي زند. قطعا خود واقعي من اينگونه نيست و با اين شخصيت منفي خيلي فاصله دارد، بنابراين براي ايفاي اين نقش بايد تلاش زيادي بکنم تا به آن نزديک شوم.
به نظر خودتان چقدر توانستيد به نقش اصلان در سريال خانه به دوش نزديک شويد؟
با توجه به بازخوردهايي که از طرف مردم گرفتم، مي توانم بگويم تا حد زيادي توانستم از عهده کار برآيم. تعداد زيادي از مخاطبان وقتي مرا مي بينند، اصطلاحاً مي گويند که خود طرف بوديد. معمولاً بازيگران با توجه به بازخوردهايي که از طرف بينندگان مي گيرند، مي توانند درباره خوب يا بد بودن نقشي که ايفا کرده اند، نظر بدهند. در نهايت به نظرم نقش اصلان خوب از آب درآمد.
به نظرتان نقش هاي منفي مطلقاً سياه هستند يا مي توان در آنها نقاط سفيدي هم پيدا کرد؟
اتفاقاً يکي از تعمدهاي من در نقش هاي منفي اين است که سعي مي کنم آن ها را متمايز از ديگران ايفا کنم و بهشان جنبه هاي مثبت هم بدهم. مثلاً همين اصلان که شخصيت بدي است و سعي مي کند ديگران را فريب دهد، بچه ها را دوست دارد، مي بوسد و نسبت به آن ها عاطفه دارد. اين مسائل نشان مي دهد که شخصيت هاي منفي هم کاملاً سياه نيستند و نقاط سفيدي در وجودشان يافت مي شود.
اگر قرار باشد بين يک نقش منفي و مثبت انتخاب داشته باشيد، گزينه تان کدام خواهد بود؟
معمولاً نقش منفي براي من جذاب تر است، چون جاي کار بيشتري دارد. ايفاي نقش مثبت زحمت زيادي ندارد و همين موضوع باعث مي شود که بازيگر به چالش کشيده نشود. البته منظورم اين نيست که نقش هاي مثبت بدون هيچ زحمتي ايفا مي شوند و ارزشي ندارند. قطعاً اين نقش ها هم ريزه کاري هايي دارند، امّا نقش هاي منفي، بازيگر را بيشتر به چالش مي کشند.
نقاط قوت سريال خانه به دوش از نظر شما چه بود؟
اين سريال داستان بسيار جذابي داشت. به طور کلي، مردم از سريال هايي که درگيرشان کند، خوششان مي آيد. داستان طوري بود که مردم با آن همذات پنداري مي کردند، به ويژه با شخصيت ماشاالله همراه شدند چراکه تعداد زيادي از مردم به مشکلات او مبتلا بودند. به طور کلي، خانه به دوش کار خوبي بود.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: غلامحسين لطفي خانه به دوش آي فيلم 2

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۳۱۳۳۱۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شوراهای تنگستان باید مظهر وحدت و همدلی باشند

به گزارش خبرنگار مهر، احمد لطفی چهارشنبه شب در آئین تجلیل از شوراهای اسلامی شهر و روستاهای شهرستان تنگستان ضمن تبریک روز شوراها عنوان داشت: به واسطه همگرایی، همبستگی و وحدت خیلی خوبی که در تنگستان شکل گرفته از ابتدای دولت سیزدهم با راهبری ائمه جمعه در مرکز شهرستان امام جمعه شهر اهرم و بخش دلوار امام جمعه شهر دلوار و تلاش‌های مفید و مؤثر دستگاه‌های اجرایی و شوراهای اسلامی شهرها، روستاها و دهیاران، همراهی و پشتیبانی نماینده مردم دشتی و تنگستان در مجلس شورای اسلامی کارهای بسیار خوبی در شهرستان انجام شده است.

فرماندار تنگستان تصریح کرد: شورهای اسلامی نماد اجرای ماده ۱۰۰ قانون اساسی است و که در سال ۱۳۷۷ این ماده اجرایی و شوراها با این سبک و سیاق شکل گرفته است که ویژگی‌ها و برجستگی‌های بسیار مهمی شوراها داشته و خیلی از اتفاق خوبی که امروز در جامعه می‌بینید به واسطه نهال شوراهای اتفاق افتاده است.

فرماندار تنگستان اضافه کرد: یکی از برجستگی‌های شوراهای اسلامی به وسیله گفتگو، هم اندیشی و مشورت در مناطق شهر و روستایی است.

وی ادامه داد: دیگر برجستگی شوراهای اسلامی که تشکیل شد لایه طبقاتی که از گذشته در شهرها و روستاها وجود داشت به یک فضای مردمی و دموکراسی تبدیل شد.

لطفی اضافه کرد: شوراهای اسلامی به واسطه اعتماد سازی که ایجاد کردند خصوصاً در مناطق روستایی با پیگیری و مشورت مسائل جاری روزمره مردم را دنبال می‌کنند از ظرفیت‌هایی که نیاز است برای توسعه و پیشرفت، عمران و آبادی روستاها استفاده می‌کنند

فرماندار تنگستان یاد آور شد: در شهرستان در بعضی مناسبت‌ها نماد حضور به حساب می‌آید مشارکت گسترده‌ای دارند مانند حضور ۷۰ درصدی در انتخابات مجلسی شورای اسلامی نشان از رضایت از عملکرد شوراها در روستاها است

وی افزود: باید شوراهای و دهیاران تلاش کنند از مولود انقلاب که همان شوراهای اسلامی هستند برای خدمت به مردم بیشتر مواظبت شود.

لطفی خاطرنشان کرد: حضور شما در شوراهای اسلامی یک حضور مقدس است دارید کار انجام می‌دهید در واقع حرکت کاروان انقلاب رو به سمت جلو به خوبی انجام می‌شود

فرماندار تنگستان ادامه داد: در بعضی از جاها و مناطق یک شورا سه عضو دارد و جای دیگری پنج عضو که اختلافاتی ممکن است وجود داشته باشد و نباید این اختلاف سلیقه و نظر به بیرون رود و وارد فضای عمومی مردم شود.

وی بیان کرد: شوراها باید مظهر وحدت؛ همدلی و همگرایی در شهرها و روستاهای تنگستان باشند.

لطفی اضافه کرد: شوراها در واقع حافظ اموال عمومی مردم در حوزه کاری خود هستند، گفته می‌شود افرادی به زمین‌ها تعرض می‌کنند و انشعابات غیر مجاز می‌گیرند و سایر موارد دیگر اینها موضوعاتی است که باید جلو آنها گرفته شود.

فرماندار تنگستان یاد آور شد: شوراها توجه داشته باشند کارهای اجرایی که در مناطق خود انجام می‌دهند نه تنها برای مردم منفعت ندارد بلکه در دراز مدت مشکل ایجاد می‌کند و با اطمینان می گویم بعضی حوادث جاده‌ای که اتفاق افتاد در شهرستان دقیقاً به علت سهل انگاری و عدم دقت در کارشناسی فنی برای ایجاد خدمات عمران روستاهایی بوده است.

وی افزود: بیش از ۳۰۰ میلیارد تومان ارزش افزود هم در اختیار دهیاران و هم شهرداری‌های سه شهر تنگستان قرار گرفت است با تلاش شهرداران و دهیاران طرح‌های کوچک و بزرگ در سطح شهرستان انجام شده است.

لطفی اضافه کرد: تعریض و بهسازی جاده روستای گلی به سمت بنه گزکه عملیات اجرایی آن چندین سال پیش آغازشده از گلی تا روستای انبارک ساخت پل‌ها و زیر سازی لازم انجام گردید و بزودی آسفالت آن اغاز خواهد شد.

فرماندار تنگستان ادامه داد: در بحث ساخت وسازهای غیر مجاز در شهر و روستاهای شهرستان با توجه به اینکه بیشترین رفع تصرف در شهرستان صورت گرفته است و متأسفانه بیشترین تصرف غیر مجاز نیز در همین منطقه است همه شهرداران شهرها، دهیاران و شوراهای اسلامی تنگستان مسئول هستند جلو این افراد گرفته شود.

وی اضافه کرد: در بحث تکمیل پروژه‌های نیمه تمام در شهرستان یکی از اولویت‌ها برنامه‌ها کاری ما در تنگستان بوده است در این مدت خیلی از پروژه‌های نیمه تمام تکمیل و مورد بهر برداری قرار گرفته است

در پایان این آئین از اعضای شوراهای اسلامی روستاهای باغک جنوبی، اشکالی، گلی تجلیل شد.

کد خبر 6094779

دیگر خبرها

  • پنالتی نبود، مهرداد محمدی باید اخراج می‌شد
  • حرف‌های جنجالی بازیگر مشهور که صداوسیما اصلا قبول ندارد
  • شوراهای تنگستان باید مظهر وحدت و همدلی باشند
  • کرگر: بازی جمال موسیالا را بیشتر از جود بلینگام دوست دارم
  • شرافتی: رانندگی مینی‌بوس در «نون‌خ۵» برای من چالش‌برانگیز بود
  • شناسایی سپاه به عنوان سازمان تروریستی به سود ما نیست | وقتی می پرسم آیا اقدام بیشتر علیه سپاه ضروری است، پاسخ منفی است
  • آرژانتین مسی را ابدی می‌خواهد: تا ابد بازی کن لئو!‏
  • سوژه امسال نون خ لب مرز بود | ۲ خط قرمز مهم که در این سریال رعایت شد
  • ببینید | ۱۲ اردیبهشت سالروز درگذشت محمدرضا لطفی
  • «نون خ» چه خط‌قرمزهایی را رعایت کرد؟